ABA liga dobija šampiona posle fajnal fora?

Domagoj Čavlović, prvi čovek ABA lige, donekle je otkrio kakva sudbina čeka regionalno takmičenje koje je suspendovano zbog pandemije korona virusa!

Čavlović je u izjavi za Maxbetsport istakao da nije isključeno da fajna-for odluči šampiona i putnika u Evroligu.

Mislim da niko ne želi da se liga završi za zelenim stolom i da tako bude odlučen šampion. Ni klubovi, ni navijači. Teško je u ovom momentu jasno prevdideti kako će se završiti ABA liga pošto je ostalo da se odigra jedno kolo ligaškog dela koje dosta toga odlučuje. Da je ono odigrano imali bismo lakši posao da pronađemo pravi scenario. Želimo da održimo telefonsku konferenciju da čujemo predloge klubova pošto su oni vlasnici lige, da napravimo neki plan A i plan B - rekao je Čavlović i dodao:

Ne bi loše rešenje bilo da u ovakvim vanrednim okolnostima organizujemo završni turnir, fajnal-for umesto plej-ofa. Naravno, ponavljam, o tome treba da se izjasne klubovi, oni su ti koji donose odluke. Moje je mišljenje da treba da se odigra to poslednje kolo, ako treba i bez publike, kako bi se iskristalisala situacija na tabeli. Posle toga ćemo da vidimo kako da odigramo završni deo. Meni se dopada ideja fajnal-fora.

Podsetimo, Partizan je regionalni deo takmičenja završio kao prvi, Budućnost je druga, a Crvena zvezda treća, dok poslednje kolo treba da da četvrtog učesnika plej-ofa.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Za to mesto se bore Mornar i Cedevita Olimpija koji imaju identičan broj pobeda, s timd a Crnogorci imaju bolji međusobni skor.

(Telegraf.rs)