8 golova protiv Pazara nije rekord Crvene zvezde… Evo kad su crveno beli brojali do 10

Veoma velike pobede je imala Crvena zvezda kroz svoju istoriju

Crvena zvezda je ovog predvečerja savladala Novi Pazara sa 8:0 u polufinalnom meču Kupa Srbije, te su tako zakazali megdan sa Partizanom u finalu ovog takmičenja.

Zvezda je protiv Novog Pazara postigla osam golova, što, verovali ili ne, nije najubedljivija pobeda ovog kluba u istoriji.

Isti rezultat su crveno-beli zabeležili i pre tri godine, kada su u meču šesnaestine finala slavili protiv Trepče identičnim rezultatom od 8:0, kada su golove postigli Van La Para, Tomane, Miloš Vulić, Aleksa Vukanović i čak četiri gola su bila deo Velja Simića.

Pored ove pobede, Zvezda je imala i još ubedljivih izdanja, kada su naterali goste da vade loptu iz mreže po čak devet puta.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

To su bile tri prvenstvene utakmice protiv Slobode iz Tuzle, Vardara iz Skoplja, te Napretka iz Kruševca, a sve su završene sa po 9:1. Najsvežija od te tri utakmice jeste ona protiv Napretka u sezoni 2000/2001, kada su golove postigli Lerinc (dva puta), Jelić (dva puta), Pjaović, Drulić, Aćimović, Mirković i Lalatović.

Zvezda je u ligi čak tri puta brojala do "osam", prvi put protiv 14. Oktobra kada je bilo 8:0, a iduća dva puta su padali Čukarički i Rad, koji su uspeli da postignu makar po jedan utešni gol - 8:1.

Kada je reč o Kupu, Zvezda je tamo bila i ubedljivija, pošto je uspela da postigne 10 golova protiv Mladosti iz Podgorice u sezoni 1998/1999. Tada je Zvezda slavila sa 10:1. Crveno-beli su jednom postigli i devet golova (protiv Veleža), ali i kao protiv Hajduka s Liona.

Najubedljivija pobeda Crvene zvezde u evropskim takmičenjima viđena je 1957. godine, kada su savladali Didelanž sa 9:1.

Dok je dosta svežija ona pobeda protiv Ventspilsa koja je odigrana 2011. godine, kada su crveno-beli slavili sa 7:0 golovima Andije Kaluđerovića (dva), Kristijana Borhe (dva), a potom i autogolom Marineza i pogocima Lazovića i Mezenge.

(Telegraf.rs)