257.000.000 evra za nacionalni stadion! Evo kako će izgledati kad će biti gotov i koji je kapacitet

Prve utakmice bi trebalo da budu odigrane 2025. godine

Najavljuje se već godinama, nadležni organi kažu: biće završeno do 2025. godine. Reč je naravno o nacionalnom stadionu, koji će se, kako su objavili iz Ministastrva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Urbanističkog zavoda Beograda, graditi u Surčinu.

Prema najavama iz dve nadležne institucije, koje su juče javno predstavile budući izgled stadiona i kompletnu dokumentaciju, izgradnja stadiona će koštati 257.000.000 evra, a kapacitet će biti 52.000 mesta.

Budući stadion će se nalaziti na delu gradske opštine Surčin, na delu Surčinskog polja, istočno od državnog puta, kod Obilaznice Beograd, između petlje Surčin-jug i petlje Ostružnica. Na ukupno 114 hektara državnog zemljišta gradiće se jedan od najmodernijih stadiona, iz takozvane Kategorije četiri, koju je odredila UEFA, a objekat će morati da ispuni veoma precizne i stroge standarde ove organizacije i FIFA”, rekao je Božidar Bojović iz Urbanističkog zavoda Beograda na prezentaciji, a prenele Večernje novosti.

U sklopu kompleksa biće izgrađen i tržni centar, fudbalska akademija, verovatno i muzej Fudbalskog saveza Srbije, a do stadiona će ići redovna linija Beogradskog voza.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Ostaje nam samo da sačekamo i vidimo da li će rokovi i biti ispoštovani.

Mozzartsport